اماكن فرهنگي تهران
تهران يكي از كانونهاي تولد و پويايي فرهنگي در ايران است و بسياري از نقاط شهر از ساختمانها و خيابانها تا موزهها و بازارها، نقش فرهنگ را بر ديوارها و در جان خود نوشتهاند. در ادامه جاذبه هاي فرهنگي تهران را به شما معرفي مي كنيم تا بدانيد در هر قدمي كه مي خواهيد از مركز اين كلان شهر بزرگ ديدن كنيد، كدام جاذبه هاي فرهنگي تهران را انتخاب كنيد تا فرهنگ پايتخت را تجربه كنيد. اكتيك دنياي تجربيات است پس از تجربيات ارزشمند خود از جاذبه هاي تهران بنويسيد و بگوييد بهترين مكان براي ديدن جاذبه هاي فرهنگي تهران كجاست؟

بازار بزرگ تهران
اگرچه بناهاي بازار در ايران عموماً به هزاره چهارم قبل از ميلاد باز مي گردد. سي، بازار تهران چندان قديمي نيست. به سختي مي توان گفت دقيقاً چه زماني اين بازار پيدايش شد، اما در قرن هاي پس از فتح ايران توسط مسلمانان، مسافران از رشد تجارت در منطقه اي كه اكنون در اشغال بازار فعلي است، خبر دادند. بنابراين بازار بزرگ ادامه اين ميراث است، بنابراين وقتي به بازار بزرگ برويد، واقعاً مجموعه عظيمي از بناهاي فرهنگي تهران را خواهيد ديد. تحقيقات نشان ميدهد كه برخي از بازارهاي كنوني پيش از رشد شهر تهران در دوره صفويه است، اگرچه بازار در اين دوره و پس از آن به تدريج شروع به رشد كرد.
قديمي ترين ساختمان ها، ديوارها، بازارها و گذرگاه ها به ندرت بيش از 400 سال قدمت دارند و بسياري از آنها در 200 سال گذشته بازسازي يا بازسازي شده اند. اما با شروع رشد تدريجي و اصلاحات تهران در اوايل قرن بيستم، در زمان اشغال رضاشاه، بيشتر بازارها به دليل تحولات ناشي از توسعه از بين رفتند. در حالي كه بخشهاي قديميتر بازار معمولاً از نظر معماري مشابه هستند، اشياء اضافه شده در قرن بيستم اغلب بسيار متفاوت به نظر ميرسند. منتقدان مي گويند كه توجه كمي به ساخت بخش جديد شده است، اما پروژه هايي در اواخر قرن بيستم براي زيباسازي بازار با استفاده از گچ و آجر تزئيني اجرا شد.
امروزه بازار بزرگ تهران يك مركز خريد مهم است. با اين حال، اكثر بخشهاي تجاري و مالي شهر به مناطق جديدتر و معتبرتر در شمال تهران منتقل شدهاند. بازار بزرگ تهران علاوه بر كالاهاي سنتي، بازار رو به رشد ساعت و جواهرات نيز دارد كه نتيجه افزايش گردشگري است. اين بازار شلوغ ترين ساعات خود را در طول روز و از ساعت 17:00 تا 19:00 تجربه مي كند. بي شك بازار يكي از مهم ترين قسمت هاي مواجهه ما با جاذبه هاي فرهنگي تهران است، پس فراموش نكنيد كه به بازار بزرگ برويد و با اين بازار بزرگ ديدن جاذبه هاي فرهنگي تهران را آغاز كنيد.
موزه هنرهاي مدرن تهران
موزه هنرهاي مدرن تهران كه با نام TMOCA نيز شناخته ميشود، يكي از بزرگترين موزههاي هنر ايران و نمونهاي از معماري مدرن ايراني است كه طراحي آن از معماري سنتي ايران و معماري مدرن الهام گرفته شده است. اين سبك معماري با الهام از آسياب هاي بادي ايراني و توسط معمار ايراني كامران ديبا طراحي شده است. يكي از جاذبه هاي فرهنگي شهر تهران، اين موزه سه طبقه است و از سال 1356 به عنوان نمايشگاه دائمي مورد استفاده قرار گرفته است. اين موزه كه در ضلع شرقي پارك لاله قرار دارد و با امكاناتي مانند سالن هاي نمايشگاهي، سينما و كتابخانه، همچنان در دسترس عموم قرار دارد و يكي از جاذبه هاي فرهنگي تهران مدرن است.
موزه هنرهاي معاصر در مجموع داراي 9 ساختمان است كه سه ساختمان آن به نمايش آثار هنرمندان از هر نوع موزه اختصاص دارد. اين مجموعه دائمي شامل نقاشي هاي هنرمنداني مانند كلود مونه، ونسان ون گوگ، پابلو پيكاسو، رنه ماگريت، اندي وارهول و بسياري ديگر است. نمايشگاه هاي موقت در شش گالري ديگر در طول سال برگزار مي شود. اگر ميخواهيد يكي از مهمترين مكانهاي تهران را ببينيد، بايد از موزه هنرهاي معاصر ديدن كنيد.
موزه ملي ايران
موزه ملي مهمترين موزه ايران براي حفظ مجموعههاي باستانشناسي است. تحقيقات نشان مي دهد كه اين بنا به سفارش رضا شاه و معمار فرانسوي به نام آندره گدار ساخته شده است. ساخت آن در 21 ارديبهشت 1313 هجري شمسي آغاز شد و در سال 1316 به پايان رسيد و در معرض ديد عموم قرار گرفت. در حال حاضر موزه ملي ايران با دو ساختمان مجزا مانند موزه ايران قديم و موزه دوران اسلامي فعاليت مي كند كه با حدود 300000 شي تاريخي از دوره هاي مختلف تاريخي يكي از بهترين موزه هاي جهان است. به فرهنگ ها، هنر و تاريخ ايران؛ به عنوان مثال در اين موزه قديمي ترين آثار حضور انسان در فلات ايران در حدود ششصد هزار سال پيش را نگهداري مي كنند. اينجاست كه اهميت اين موزه به عنوان يكي از ارزشمندترين جاذبه هاي فرهنگي تهران مشخص مي شود.
سينماها
سينما به عنوان يك نماد اجتماعي و دوبعدي مطرح است، از يك سو ارزش فرهنگي جامعه را نشان مي دهد، از سوي ديگر منافع اقتصادي را به همراه دارد، چون تهران پايتخت است، سينماهاي زيادي ساخته شده است. . اگر به تاريخ نگاه كنيم، اولين اكران عمومي فيلم به زودي در تهران توسط مهاجران سفيدپوست، ارامنه يا ايرانيان بازگشته از اروپا برگزار شد و پيش از آن در سال ۱۲۸۳ ابراهيم خان صحاف باشي در ابتداي خيابان چراغز تهران افتتاح شد. ابراهيم خان مشروطه اي است كه در سفر طولاني خود به جهان سفر كرده و با سينما آشنايي دارد اما عصر سينماي ابراهيم خان فقط ماه رمضان است در آخر ماه رمضان توسط شاهنشاه تعطيل شد بسياري از سينماها در تهران افتتاح شد كه هر كدام از آنها شامل سينماهاي قديمي مانند راديو سيتي جمهوري، بهل و آزادي براي سينماهاي جديد آلتاي مانند كوروش، چارسو، ارگ و غيره نماينده ارزش هاي فرهنگي شهر محسوب مي شدند.
شهرك سينمايي آزادي يكي از قديمي ترين سينماهاي كشور به شمار مي رود و قبل از انقلاب به شهر فرنگ شهرت داشت. اين سينما پس از انقلاب به آزادي تغيير نام داد و سالها در اثر آتشسوزي بزرگ در سال ۱۳۷۶ متروكه و ويران شد تا اينكه سرانجام در سالهاي ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ بازسازي شد. چهره امكانات مدرن، طراحي و تجهيزات پيشرفته پذيرفته شد كه امروزه يكي از مكان هاي فرهنگي تهران محسوب مي شود.
پرديس سينمايي چارسوي تهران واقع در خيابان جمهوري يكي از پرديس هاي سينمايي تازه تاسيس تهران است كه در طبقه هفتم مجتمع بازار چارسو واقع شده است. پرديس با پنج سالن سينمايي كه از جديدترين فناوري هاي راديويي و تصويري بهره مي برد و مجهز به فناوري سينماي ديجيتال است، 900 صندلي به تعداد سينماهاي كشور اضافه كرده است كه فضاي شهري مناسب براي نمايش ارزش هاي فرهنگي محسوب مي شود.
شهرك سينمايي كورش در مركز خريدي به همين نام واقع شده و به عنوان بزرگترين شهر سينمايي كشور شناخته مي شود. اين پرديس كه در طبقات سوم تا ششم كورش مال قرار دارد، داراي 12 سالن كنسرت چند منظوره، سينما و آمفي تئاتر با 3200 صندلي است. ، فاروس، لاله زار و ... را به گونه اي نامگذاري كردند كه اين نام يادآور زندگي فرهنگي مردم باشد. ارزش هاي جامعه
چنين سينماهايي تهران را با سينماهاي به ياد ماندني و مدرنش به بهترين شهر براي سينما تبديل مي كنند. بنابراين، فرهنگ گرانبها در عصري كه رابطه اخلاق و هنر با مشكل جدي مواجه بود، اين سينماها خشت به خشت به عنوان بستري براي بيان فرهنگي تأثيرگذار بودند. جامعه زندگي مردم ارزش هايي دارد.
بازدید: