تهران گردي
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 15
دیروز : 7
افراد آنلاین : 3
همه : 741

با خودم فكر كردم، دو قرن پيش اكثر مردم حتي نام تهران را هم نشنيده بودند، دليل انبوه اماكن مذهبي تهران چه مي تواند باشد؟ شايد هر يك از روستاهاي بزرگ و كوچك البرز جنوبي كه اكنون در كلان شهر تهران قرار دارد، مردمان پارسايي خاص خود را داشتند كه قرن ها اماكن مذهبي تهران را در كرانه هاي خود نگه داشتند.
از سوي ديگر تهران در نزديكي شهر مهم و تاريخي ري قرار دارد كه داراي اماكن مذهبي فراواني است. پس از پايتخت شدن تهران، مردم از سراسر ايران و ديگر كشورها به تهران هجوم آوردند، هر قومي مكان مذهبي خود را ساختند و از آن زمان همه براي حفظ اماكن مذهبي تهران تلاش كردند. به هر حال مي تواند پيشنهاد خوبي براي بازديد از برخي مكان هاي مذهبي براي يك سفر يك روزه در تهران باشد. جداي از القاي احساسات زيبا و معنوي در گردشگر، مكان هايي كه با زيبايي جذاب خود قلب انسان را تسخير مي كنند. با سفرزون همراه باشيد تا زيباترين و معروف ترين مكان هاي مذهبي تهران را به شما معرفي كنيم:



حرم شاه عبدالعظيم

اگر قصد داريد در تهران گردش كنيد، بايد يك روز كامل را در شهر ري بگذرانيد. اين شهر قبل از تهران مركز مهم سياسي كشور بود. حرم شاه عبدالعظيم حسني كه محلي ها به آن شبدل عظيم مي گويند يكي از برجسته ترين و مهم ترين اماكن مذهبي تهران است. حرامي كه حتي در مواقعي غير از مواقع مذهبي، زائران زيادي را به خود جذب مي كند. شاه عبدالعظيم مقبره عبدالعظيم حسني از اولاد امام حسن مجتبي (عليه السلام) كه از بزرگان شيعه اهل بيت بود و در زمان امام هادي پس از سكونت در زمان ايشان است. . زندگي سخت مخفيانه در كلبه شيعيان در شهر ري، بيمار شد و درگذشت.
اولين بناي اين بقعه مربوط به قرن سوم هجري قمري است، اما بناي اصلي آن به دوره ايلخاني، صفويه و سپس قاجاريه باز مي گردد. برخي آثار تاريخي مانند درهاي چوبي و كتيبه هاي مربوط به قرن هشتم و نهم هجري قمري، آينه كاري و كاشي كاري زيبا و گنبدهاي طلايي حرم بر زيبايي اين مكان مذهبي افزوده است. همچنين در ضلع شمال شرقي حرم حضرت عبدالعظيم، زيارتگاه امامزاده طاهر، جانشين امام سجاد(ع) قرار دارد.
در جنوب غربي معبد، امامزاده حمزه اي فرزند امام موسي كاظم مدفون است و زيارت ايشان بسيار ارزشمند است. بسياري از افراد مشهور، ستارخان، ناصرالدين شاه، شيخ محمد خياباني، آيت الله كاشاني و... پس از بازديد از معبد مي توانيد در بازار سنتي اطراف معبد قدم بزنيد و از كباب هاي خوشمزه و معروف بازار شاه عبدالعظيم لذت ببريد.



امامزاده قاسم
شميراني ها را در منطقه خوش آب و هواي اميرزاده قاسم در نزديكي تيريش مي شناسند. امامزاده قاسم كه اهل محل داستانهاي غم انگيز زيادي از او نقل كرده اند، در واقع از نوادگان بزرگوار امام حسن اصغري (عليه السلام) بوده است كه از دست خلفاي عباسي در تپه هاي نزديك راي پناه گرفته و در آنجا در ميان شيعيان از دنيا رفته است. اين امامزاد كه از قرن سوم در اين مكان مدفون شده، داراي يك مناره آجري و يك مناره هشت ضلعي بوده است. پادشاهان بعدي از دوره ديلميان تا صفويان و دوره قاجار اين امامزاده را توسعه دادند. هنوز در قسمت جنوب غربي بنا مي توان طاق هاي صفوي و رومي را ديد و از معماري زيباي اين بنا لذت برد.
متأسفانه اين روزها تغييرات زيادي در قالب پروژه هاي مرمتي در صحن و اتاق هاي بقعه ايجاد شده است كه شكل و ساختار قديمي اين امامزاده را تغيير داده است. اما همچنان مي توان در دل امامزاده قاسم باصيفه از دنياي شلوغ و مدرن سرپناه و پناه گرفت. دسترسي به امامزاده قاسم بسيار آسان است. كافي است نزديك ايستگاه مترو تجريش سوار تاكسي هاي امامزاده قاسم شويد.



امامزاده صالح
يكي از زيباترين و مشهورترين اماكن مذهبي تهران امامزاده صالح است كه در ضلع جنوب شرقي ميدان تجريش قرار دارد. حرم امام موسي كاظم (ع) فرزند و برادر امام رضا (ع) كه پس از اطلاع از وليعهد امام رضا (ع) به ايران آمدند. پس از شهادت امام رضا (ع) او نيز در حوالي تجريش كه در شهر ري اقامت داشت به شهادت رسيد. حرم امامزاده صالح سال هاست كه مورد توجه و علاقه مردم تهران بوده و زائران زيادي دارد. قدمت بناي اصلي حرم به دوره ايلخاني و قرن هفتم و هشتم هجري قمري برمي‌گردد، اما در دوره قاجار تغييرات و الحاقات متعددي از جمله ساخت گنبد فعلي و نقاشي‌ها و كنده كاري‌هاي زيباي داخل معبد انجام شد.
از سال 1353 به دليل كثرت زائران طرح توسعه امامزاده صالح آغاز شد. چند تن از شهداي گمنام و مشاهير زيادي در صحن امامزاده و اطراف آن دفن شده اند كه از جمله آنها مي توان به شهيد مجيد شهرياري، طاهره صفرزاده، حسن پيرنيا، سيد محمد تدين و... اشاره كرد كه وقتي به امامزاده صالح مي رويد جدا از اينكه از فضاي معنوي و زيباي آن لذت مي بريد. امامزاده مي توانيد از بازار سنتي تجريش نيز ديدن كنيد. در بازار تجريش انواع سوغاتي هاي سنتي به همراه ميوه هاي تازه را مي توانيد پيدا كنيد كه در خواربار فروشي هاي معمولي پيدا نمي كنيد. غذاهاي سنتي لذيذ بازار تجريش را از دست ندهيد و اوقات خوشي را سپري كنيد.


كليساي سنت سركيس تهران
از ديگر اماكن مذهبي تهران، كليسايي با نام آشنا در خيابان نجات الخالي (روستا) وجود دارد كه به آن كليساي سنت سركيس مي گويند. اين كليسا با سرمايه مردي نيكوكار كه ارمني تهراني و مارگار سركيسيان نام داشت ساخته شده است. او اين ساختمان را به ياد همسرش كه توسط مهندس يوهن آفتاندليانس در تهران طراحي شده بود، ترك كرد.
كار ساخت كليسا و ساختمان هاي اداري واقع در جنوب محل آن در سال 1349 به پايان رسيد و مقر خلافت ارامنه تهران از كليساي مريم مقدس به اين كليسا منتقل شد. پلان كليساي سركيس در داخل و خارج به شكل كليسايي است. اين كليسا همچنين داراي گنبدي بر روي مركز نمازخانه است. با مشبك هاي بزرگ و دو برج گنبدي براي ناقوس كليسا در سمت غرب ساخته شده است.
آدرس: تهران، خيابان كريم خان زند، خيابان نجات اللهي. در آغاز



مسجد مصلي تهران
يكي از جديدترين اماكن مذهبي تهران، مسجد مصلي است كه در سال 1369 ساخته شده است. مساحت اين بنا حدود 650 هزار متر مربع است و يكي از مدعيان كسب عنوان بزرگترين مسجد جهان است. جالب است بدانيد كه در ساخت اين مسجد از معماري سنتي و مدرن استفاده شده است. اين مكان نشانه روشني از برنامه هاي جمهوري اسلامي براي رويدادهاي جمعي است و هر ساله ميزبان نمايشگاه بين المللي كتاب است كه ميليون ها بازديدكننده را به خود جذب مي كند.
زرخان دلايت الله مي خواند


جورخنه تهران
ورزش زورخانه اي در گذشته يكي از ورزش هاي پرطرفدار در بين ايرانيان به شمار مي رفت و رسم خاصي داشت و اين ورزش محبوب هنوز هم آيت الله طالقاني زورخانه اي است. اين. اين مكان يكي از مذهبي ترين مكان هاي تهران به شمار مي رود و از قديم الايام نماد عرفان شيعي در بين ايرانيان بوده است.
اين انبار به مساحت تقريبي 300 متر مربع در سال 1359 ساخته شده است. در اين زورخانه فنون و حركات ورزش هاي باستاني ايران اجرا و آموزش داده مي شود كه از آن جمله مي توان به كبادي، سنگ آسياب، سنگ، چرخ باستاني، شناي زورخانه و آسياب بازي اشاره كرد.
آدرس سرخه آيت الله طالقاني: تهران، ميدان چيسار، امامزاده حضرت علي اكبر (ع)


تهران بزرگ مصلي
حادثه ديگري از اماكن مذهبي تهران؟ مسجد جم يا مسجد قديم تهران يكي از قديمي ترين مساجد است. اين مسجد پيش از انقلاب تنها مسجد كامل تهران بوده است، به طوري كه قدمت آن هزار سال است و در طول قرن ها قطعاتي به آن اضافه شده است. آثار ملي ثبت شده از مسجد عتيكي به دوره صفويه، بويه، قاجاريه و... برمي گردد. مسجد جم داراي كتابخانه بسيار بزرگي نيز مي باشد. اين مسجد شاهد تحولات اجتماعي و سياسي بسياري بوده و آيين هاي بسياري در اين مسجد تهران برپا شده است.
آدرس مسجد جامع تهران: تهران پانزده خرداد


امام زاده عين علي و زين علي
يكي ديگر از مكان هاي مذهبي تهران امامزاده عين علي و زينعلي است كه در منطقه پونك و در خيابان هاي قديمي و زيباي شهر قرار دارد. در داستان آماده شده، امامزاده عين علي و زينعلي دو برادر خردسال و پسران امام سجاد (ع) هستند كه در منطقه به شهادت رسيدند. اين مكان يكي از قديمي‌ترين مكان‌ها است و بازديدكنندگان زيادي را به ويژه در مناسبت‌هاي مذهبي مانند اعياد يا شهادت به خود جذب مي‌كند. بناي اصلي امامزاده در زمان فتحعلي شاه ساخته شده است اما بناي فعلي در سال 1337 ساخته شده و از بيرون مربع و از داخل هشت ضلعي است.
آدرس امامزاده عين علي و زينعلي: بزرگراه اشرفي اصفهاني، انتهاي محله بانك، بلوار پونه 1، پونه لين 3.
همانطور كه خوانديد در اين مطلب مكان هاي مذهبي تهران كه براي مردم مقدس است را معرفي كرده ايم. اين جاذبه ها جدا از اينكه يكي از جاذبه هاي گردشگري تهران است، براي مردم احترام خاصي قائل است. اميدواريم اين مقاله به شما كمك كرده باشد تا مكان هاي مذهبي تهران را به خوبي بشناسيد.

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۱:۱۵ ] [ amirhoj ]
{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب