تهران گردي
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 8
دیروز : 7
افراد آنلاین : 1
همه : 734

خيابان اول وليعصر
در يك صف طولاني كه از شمال به جنوب در مركز تهران امتداد دارد
طول خيابان: حدود 18 كيلومتر
واقع در مناطق 11، 6، 3 و 1
بخشي از جاده يك طرفه در حوزه برنامه ريزي راه
تجارت، تاريخ، فرهنگ و راحتي سفر در پارك ها
در ليست رويدادهاي ملي ايران مشترك شويد
خيابان وليعصر از بالا نماي زير درختان
منبع عكس: landscaper.ir عكاس ناشناس
خيابان وليعصر يكي از قديمي ترين خيابان هاي ايران و طولاني ترين خيابان خاورميانه به طول حدود 18 كيلومتر است. اين خيابان از ميدان راهان در جنوب تهران شروع و تا ميدان تجريش در منطقه شميرانات امتداد دارد. تاريخچه ساخت خيابان وليعصر به دوره پهلوي و دوران رضاشاه برمي گردد و هدف از ساخت اين خيابان ايجاد ورودي به كاخ مرمر در جنوب تهران بوده است. سعد آباد در شميران. به همين دليل خيابان وليعصر (عج) در گذشته به «خيابان پهلوي» معروف بود. در زمان رضاخان تردد عموم در خيابان پهلوي ممنوع بود.
پس از انقلاب ۵۷ اين خيابان به مدت سه سال «خيابان مصدّه» نام گرفت و پس از سال ۱۳۶۰ خرداد نام اين خيابان را به وليعصر تغيير داد. اين جاده در دوره قاجار به عنوان جاده اصلي منتهي به منطقه ييلاقي شمالي شهر محسوب مي شد و شاهان قاجار از اين جاده براي تفريح ​​و گشت و گذار استفاده مي كردند تا با آب و هواي خوب به اين منطقه برسند. در داخل پادشاهي قاجار جاده هاي وليعصر جاي خود را به جاده هاي خاكي ناهموار داد. بنابراين به مرور زمان پادشاهان تصميم گرفتند اين جاده را تزئين كنند تا براي طبيعت و هواي خوب راه دوري نروند.
درختان موز در خيابان وليعصر در پاييز
منبع عكس: rajanews.com، عكاس ناشناس
خيابان وليعصر به دليل مسافت زياد، دسترسي خوبي به پارك ها، مراكز و مجتمع هاي تجاري بزرگ و رستوران هاي مختلف دارد. اين خيابان به دليل موقعيت مناسبي كه در تهران دارد، يكي از مهم ترين مراكز تجاري پايتخت است و محل استقرار بسياري از دفاتر مركزي، صنعتي و تجاري است.
خيابان وليصر در طول مسير خود با خيابان هاي زيادي تلاقي مي كند كه از جمله آنها مي توان به تقاطع زعفرانيه، ميرداماد، توانير، يوسف آباد، فاطمي، شهيد بهشتي، زرتشت، طالقاني، اينگلبال، جمعهري، معيري، قزوين، امام خميني و مولوي اشاره كرد. از مهم ترين مناطق اطراف اين خيابان مي توان به تجريش، زعفرانيه، الهيه، ونك، بهجت آباد، انگبال، منيريه، اميربهادر، گمرك و محله راه آهن اشاره كرد.
قسمت اصلي خط 3 مترو تهران در امتداد خيابان وليعصر قرار دارد و خط 7 اتوبوس BRT از ميدان راهان تا ميدان تجريش حركت مي كند. مقاطعي از خيابان وليعصر يك طرفه است و به همين دليل وجود خط BRT براي تردد در اين خيابان بسيار مناسب است. خطوط تاكسي نيز در طول اين خيابان مكرر است. بزرگراه چمران، آيت الله هاشمي رفسنجاني (نيايش) و همت نيز از جاده وليعصر عبور مي كند. بزرگراه چمران با جاده وليعصر به «تقاطع پارك وي» معروف است.
نماي داخلي شهربازي تجاري در خيابان وليعصر، ساختمان صدا و سيما در خيابان وليعصر، نماي ورودي سينما آفريقا در خيابان وليعصر، نماي فضاي سبز پارك ساي با گل هاي عصرانه صورتي در پارك ملت تهران. نمايي از ورودي باغ فردوس تهران با گلدان هاي زيبا، نماي بيروني ساختمان تئاتر شهر و حوض روبروي آن، نمايي از درختان و سرسبزي باغ سعد آباد از بيرون كاخ سعد آباد.
منابع عكس و عكاس: خبرگزاري مهر; خبرگزاري بارنا ويكي پديا delta.ir عليرضا كيخا
درختان اطراف ولياسر گالي يكي از زيباترين جلوه هاي اين جاده از گذشته تا كنون است. اما متأسفانه بيش از 80 درصد درختان موز در طول اين سال ها از بين رفته اند. در طول اين جاده، مراكز تجاري، بيمارستان ها و مراكز درماني، تئاتر و سينما، پارك ها و پارك هاي بزرگ و اماكن تاريخي مهمي وجود دارد كه در ميان آنها مي توان امامزاده صالح، پارك ملت، پارك ساي، تئاتر شهر، سنگ مرمر را ديد. از نقطه به كاخ و باغ فردوس ديدن كنيد.


يك روز براي بازديد از جاده ولياسر كافي نيست در خيابان Valais مي توانيد از يك پياده روي طولاني به باغ ها و مكان هاي ديگر لذت ببريد، در نهايت با استراحت و خوردن يا نوشيدن انواع نوشيدني ها در كافه ها و رستوران هاي اين خيابان، ذائقه خود را ارضا كنيد. (موقعيت خيابان Valais روي نقشه)
مهمترين جاذبه ها و مراكز فرهنگي و تجاري در خيابان وليعصر و اطراف آن عبارتند از:
بوستان ملت
بستان ساعي (بالاتر از خيابان شهيد بهشتي، روبروي كوچه كاسكاد)
امامزاده صالح (ميدان تجريش)
كاخ سعد آباد (خيابان طاهري، شمال ميدان تجريش)
باغ فردوسي (بالاتر از زعفرانيه، نرسيده به ميدان تجريش)
هنرستان (تقاطع خيابان طالقاني و وليعصر)
شركت پخش (بالاتر از پارك ملت)
تئاتر شهر (ضلع جنوب شرقي تقاطع خيابان وليعصر و غبانل، چهارراه وليعصر)
كاخ مرمر (قبل از خيابان امام خميني در مسير جنوبي)
سينما آفريقا (بالاتر از ميدان وليعصر)
سينما استقلال (اپليكيشن روي وليعصر پلين)
بازار صفويه (روبروي پارك ملت)
مركز تجارت ايران (ميدان وليعصر)
پاساژ پرديس (بالاتر از ميدان وليعصر، كوچه ارژنگ)
بازار كامپيوتر ريزا (بالاتر از خيابان الخبال)
مركز خريد نور تهران (بالاتر از چهارراه طالقاني)
مركز كامپيوتر ايران (فاصله خيابان طالقاني تا ميدان وليعصر)
خيابان انهراب
جاده اي شرق به غرب در مركز تهران
طول خيابان: 5.1 كيلومتر
واقع در مرز مناطق 11، 6، 12 و هفت
از پل چوبي به سمت غرب در محدوده طرح ترافيك
تجاري، تاريخي، فرهنگي
مركز گردهمايي مراكز آموزشي، دانشگاه ها و ناشران
نمايي از ميدان الانگلب در ورودي خيابان الانگلب از بالا

خيابان الخبال يكي از قديمي ترين و مهم ترين خيابان هاي تهران است. قرار گرفتن اين جاده در قلب شهر دسترسي به آن را از نقاط مختلف شهر آسان مي كند. خيابان Revolucije پنج كيلومتر طول دارد و بسياري از محله هاي شناخته شده پايتخت را از جنوب و شمال به هم متصل مي كند. خيابان انقلاب قبل از انقلاب اسلامي، خيابان شاه رضا ناميده مي شد و از آن زمان تاكنون محل برگزاري مجالس مختلف و ايام خاص بوده است. پس از انقلاب اين خيابان به دليل قرار گرفتن در مركز تجمع انقلابي مردم به نام فعلي تغيير نام يافت.
خيابان انگليسي از يك طرف به ميدان انقلاب در غرب و از طرف ديگر به ميدان امام حسين (ع) در شرق مي رسد و در طول مسير خود از مناطق 6، 11، 12 و شش نقطه شهرداري تهران مي گذرد. اين خيابان در طول مسافت با خيابان هاي اصلي مانند وليعصر، سپهبد قرآني و شريعتي تلاقي مي كند. خطوط تاكسي، بي آر تي و مترو در امتداد خيابان انقلاب حركت مي كنند. ميدان امام حسين و انگبال در دو طرف اين خيابان با دو ايستگاه بزرگ اتوبوس و تاكسي قرار دارند كه تردد از آنها به چهار طرف شهر جريان دارد. ايستگاه هاي ميدان انقلاب، تئاتر شهر، فردوسي، دروازه دولت، دروازه شميران و مترو امام حسين در اين خيابان قرار دارند.
خيابان انگليسي مركز انتشارات، كتابفروشي ها، دانشگاه ها و مراكز آموزشي مختلف در تهران است.
در اين خيابان، محله هنگلب از شمال از خيابان هاي هنگلب، از جنوب به خيابان جمهوري، از شرق به خيابان وليعصر و از غرب به كارگر تشكيل شده است. خيابان انقلاب از آنجايي كه مراكز آموزشي و فرهنگي بسياري را در خود جاي داده است، بزرگترين مركز خريد و فروش محصولات فرهنگي، كتابفروشي ها و دفاتر مختلف انتشارات است و در بين دانشجويان، دانشجويان و علاقمندان به فرهنگسراها بسيار محبوب است. يكي از زيباترين سازه هاي اين خيابان، ورودي دانشگاه تهران است كه يكي از نمادهاي خيابان الخبل است.
در امتداد خيابان انقلاب اماكن تاريخي و فرهنگي زيادي وجود دارد كه از جمله آنها مي توان به تئاتر شهر در پارك دانشجو اشاره كرد. (موقعيت خيابان الخبل روي نقشه است)
خيابان الغنبال مركز مهم فرهنگي، تجاري و تفريحي ايناهاش:
كتابفروشي ها و مراكز نشر (از چهارراه وليعصر تا ميدان الگينال)
دانشگاه تهران (700 متر روبروي ميدان الخبال)
پارك دانشجو و تئاتر شهر (چهارراه وليعصر)
مركز خريد كيف و كفش مردانه (منطقه ايستگاه دروازه دولت)
سينما ميدان الكبال
15 ژوئن خيابان
خيابان شرقي غربي در مركز تهران
Götulengd: 2.7 كيلومتر
واقع در منطقه 11 و 12
اندازه برنامه سفر
تاريخي و تجاري و مناسب براي گشت و گذار و خريد
موقعيت مراكز خريد و بازار بزرگ تهران
درب ورودي خيابان پان زاده خرداد در جاده آسفالته

خيابان پانزداي خرداد قبل از انقلاب به خيابان بوزاجمهري معروف بود. سرتيپ بوزاجمهري از سربازان مورد اعتماد رضا شاه پهلوي بود. اين خيابان كه در شمال بازار بزرگ تهران قرار دارد، يكي از شلوغ ترين و شلوغ ترين خيابان هاي پايتخت است كه مراكز خريد زيادي در اين خيابان وجود دارد. در سال هاي اخير اين خيابان در محدوده بازار بزرگ به روي خودروها بسته شده و كف خيابان آسفالت شده است. اين حركت براي حفظ فضاي سنتي منطقه بازار تهران انجام شد و تنها چند كاميون و خودرو در حال دود شدن در جاده پانزده خرداد حركت كردند.
خودروهاي دودي در تريك پانزده خرداد در جاده سنگفرش روبروي بازار تهران
ماشين هاي دودي در خيابان پان زاده خرداد عكاس ناشناس
خيابان پانزده خرداد از خيابان وحدت اسلامي در غرب شروع و تا بزرگراه شهيد محلاتي ادامه دارد. اين خيابان حدود پنج كيلومتر طول دارد و در طول مسير خود از خيابان هاي معروفي چون ري، خيام، ناصرخسرو، پامنار و مصطفي خميني عبور مي كند. تقاطع اين جاده با خيابان خيام به «چهارراه گلوبندك» و تقاطع آن با خيابان مصطفي خميني به «چهارراه سيروس» معروف است.
خيابان پانزده خرداد بخش بزرگي از منطقه 12 را در بر مي گيرد و خودروهاي دولتي در مناطق مختلف به جز بازار تردد مي كنند. ايستگاه مترو پانزده خرداد نيز در خط گلوبندك قرار دارد. از آنجايي كه اين خيابان در محدوده سيستم ترافيكي قرار دارد، عبور از خيابان پانصد خرداد با وسيله نقليه شخصي بدون مجوز ممنوع است.
نمايي از ورودي بازار تهران در خيابان پانزاده خرداد

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي متمايز خيابان پان‌زاده خرداد، سبك معماري ساختمان‌ها و بازارها است. بناهاي قديمي اين خيابان يكي از زيباترين مراكز تاريخي و فرهنگي تهران هستند و قدمت بسيار بالايي دارند، بنابراين ساخت و ساز در اين منطقه محدود شده و در مجاورت پس زمينه تاريخي ممنوع است. خيابان پانزده خرداد در گذشته بخشي از ارگ ناصري بوده و ساختار تاريخي و سنتي خود را حفظ كرده است. مغازه ها و دكه هاي پانزاده خرداد نيز بسيار قديمي هستند. قدم زدن در اين خيابان براي علاقه مندان به اماكن تاريخي مي تواند بسيار خوشايند باشد. (موقعيت خيابان پانزده خرداد روي نقشه)
برخي از جاذبه هاي مهم خيابان پان زاده خرداد عبارتند از:
كاخ گلستان (ضلع شمالي ميدان ارگ)
شمس العماره (ابتداي خيابان ناصرخسرو بالاتر از خيابان پانزده خرداد)
سراي روشن (ابتداي خيابان ناصرخسرو، بالاتر از خيابان پانزده خرداد)
بازار بزرگ تهران (ورودي بازار در خيابان هاي سنگفرش شده خيابان پانزده خرداد)
مسجد امام (داخل بازار تهران)
معروف ترين خيابان هاي شمال تهران
تجريش پلازا
نمايي از ميدان تجريش
مي توان گفت كه ميدان تجريش تهران را همه ايرانيان مي شناسند. ميدان تجريش يكي از ميدان هاي مهم تهران است. بسياري از ساكنان پايتخت به دلايل مختلف از اين ميدان زيبا لذت مي برند. ميدان تجريش ميدان بسيار بزرگي است و حال و هواي خاصي دارد. نمي شود از ميدان تجريش ديدن كرد و عاشق نشد. اگر هنوز اين رشته را نديده ايد، ممكن است با خود بگوييد چگونه يك رشته مي تواند اينقدر محبوب شود؟ ميدان تجريش در واقع نقطه شروع دسترسي به خيابان وليعصر و جاذبه هاي آن، خيابان نياوران، خيابان شريعتي و خيابان دربند است كه همگي از جاذبه هاي گردشگري تهران محسوب مي شوند.

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۰۸:۰۹ ] [ amirhoj ]
{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب