تهران گردي
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 5
دیروز : 7
افراد آنلاین : 1
همه : 731

استان تهران با مساحتي در حدود 18814 كيلومتر مربع بين 34 تا 36.5 درجه عرض شمالي و 50 و 53 درجه طول شرقي واقع شده است.

ايران
اين استان از شمال با استان مازندران، از جنوب با استان كوم، از جنوب غربي با استان مركزي، از غرب با استان البرز و با استان سمان سابق همسايه است.
جمعيت اين استان در سال 1384 بالغ بر 13 ميليون نفر بوده كه حدود 19 درصد از كل جمعيت كشور را تشكيل مي دهد.
استان تهران از شهرهاي تهران - شهريار - اسلام شهر - ري - بكدشت - دماوند - شميران - ورامين و فيروزكوه تشكيل شده است.
در جلسه 12 بهمن 1387 هيئت دولت لايحه تشكيل منطقه البرز تصويب و به شوراي اسلامي ارسال شد.
همچنين در 18 فروردين ماه سال جاري با موافقت نمايندگان شوراي اسلامي شهر ساواجبلاغ از استان تهران خارج شد.
اي تهران
تهران، پايتخت ايران، پرجمعيت ترين شهر كشور و يكي از بزرگ ترين شهرهاي كشور از نظر وسعت شهري، نه تنها در ايران بلكه در جهان است و به عنوان يك ابرشهر شناخته مي شود.
براي دريافت اطلاعات دقيقتر و مفيدتر در مورد جغرافيا، تاريخ، شهرنشيني، گردشگري و مراكز زيارتي اين شهر بزرگ بر روي هر يك از لينك هاي زير كليك كنيد.
اسلامشهر
داراي دو بخش مركزي و چهار بخش و چهار دهكده است. اسلامشهر و چهار دانگه از شهرهاي اين شهرستان هستند.
جاذبه:
او وهوان، هه شيچكلو، او مافين آباد، او باستاني زيب، او ممنت، او سالور.
پاكستان
با توجه به اينكه شهرستان پاكدوست داراي گروه هاي روستايي فراواني است، بررسي تاريخچه آن با ساير شهرستان ها متفاوت است. چون اين شهر يك چهره ندارد. براي بررسي و تحليل اين موضوع يعني تاريخچه توسعه جمعيت به تحليل آن مي پردازيم.
ورمين پيش از اين به دليل زندگي قبيله اي به چهار قسمت بهنام عرب، بهنام پازوكي، بهنام وسط، بهنام سوخته تقسيم شده بود. به نظر مي رسد نام اين منطقه بهنام پازوكي بوده است زيرا قبيله پازوكي در شمال دشت ورمين ساكن بوده اند. را
براي اين منظور مي توان نتيجه گرفت كه قديمي ترين طوايف اين منطقه، طوايف باسوكي هستند كه در روستاهاي اين منطقه ساكن شدند. از اين رو در نواحي شمالي دشت ورام معروف به پازوكي شهر بغداد كنوني قرار دارد.
هيچ سند معتبري براي مقايسه سن سكونتگاه ها وجود ندارد. اما اين را مي توان از شواهد پراكنده و داستان هاي محلي از سينه به سينه فهميد. آبادي هايي مانند پاكدشت كوهه و خاتون آباد قدمت طولاني تري نسبت به مامازن دارند، اما مشخص است كه اين سكونتگاه ها داراي پايه هاي تاريخي بسيار اوليه بوده اند.
استقرار اين شهرك ها در مجاورت جنگل سوزني برگ جاجرود و به دليل وجود زمين هاي مرغوب و آب كافي باعث توسعه بيش از پيش اين منطقه شد. ) در دوره، آبادي هاي پاكدشت (پلشت)، قهه و مامازن توسط عزيزخان كه از خواجه هاي دربار بود تصرف شد. از اين رو اين آبادي ها به اراضي عزيزخاني معروف بودند، زيرا درآمد حاصل از تمام محصولات كشاورزي اين روستا براي آنها بود. اما پس از مرگ وي تمامي روستاهاي فوق توسط خواهرش به دربار رضاخاني تحويل داده شد.
در زمان رضاخان زمين هاي زراعي اين روستاها بيشتر به اجاره يا خانه هاي سلطنتي واگذار مي شد و اين وضعيت در زمان رضاخان ادامه داشت تا اينكه در سال 1323 اين املاك توسط محمدرضا پهلوي به هنرستان دخترانه منتقل شد. و يتيم خانه اي در شاهپور كه عوايد آن صرف آن شد. هنرستان بود. سرانجام پس از پيروزي انقلاب اسلامي با تأسيس اداره وقف در منطقه، كنترل اين املاك به واقف واگذار شد.
جاذبه ها:
يخچال پيرداغلان، پل گنبد كبود، امامزاده سبز پوش
در اسرع وقت
شهرستان ورامين در 40 كيلومتري جنوب شرقي ورامين و 35 كيلومتري يال شمال غربي كوير مركزي قرار دارد. در 5 درجه عرض جغرافيايي و 51 درجه طول شرقي 40 درجه قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دريا حدود 1000 متر است.
به گزارش اداره كل اقليم، ورامين سرزميني خشك و نيمه خشك با تنوع روز و شب و دماي بالاست، تبخير سالانه آن بيشتر از بارندگي و نزولات جوي است كه در ايران بهترين است. در زمينه انواع محصولات كشاورزي، فرش و دام.
تاريخچه شهر ورامين
تمدن دشت ورامين با سيالك و كاشان و شهرهاي سوخته سيستان مقايسه مي شود و جنبش ها و زندگي اجتماعي آن در زنجيره افسانه ها ديده مي شود. هنري والسن رئا باستاني را با بخشي از ويرانه هايش در دشت ورامين مي داند. در كتاب ومارة البلدان وارنا را به قلعه ايرج تشبيه كرده اند. در كتاب ونديداد در فصل سفرها و لشكركشي هاي گروهي از آريايي هاي ايراني ساكن در اطراف ري، راكا و وارنا كه شبيه به ري و ورامين است، ذكر شده است.
ده
فايل:
تهران; شهر تپه ها و كوه ها / 105 سال پس از كاشف السلطنه / صداي آب در گوش تهران قديم / تهران در روياها و واقعيت ها / داستان طلاي سياه و شهرداران تهران / اولين گام در مديريت مشترك شهر / باغ هاي سپه سالار و مروي، پاره كردن اسناد تاريخ / آموزش و پرورش و تاريخ تهران / تهران در روياها و واقعيت ها / تهران; اين يك شهر منحصر به فرد است! / دردسر نه زياد / صداي آب از گوش تهران قديم جاري مي شود / شهري با انسان بيگانه / به خاطر خانه نداشتن در شهر بزرگ / پايتختي كه از خشم قاجار جان سالم به در برد / وقتي ديوار تاريخ مي شكند / از ده نارمق تا سرنوشت نارماق / رفع عطش شهر / رستوراني كه در شهر ايجاد شده / اولين استوديو ضبط / لباس شستن در خيابان / چهره زيباي روح مرده / روياي يك آغاز نو / تهران در هرج و مرج / يادگار فراموش شده / سپهسالار و باغ مروي، كاغذ پاره شده از تاريخ / ... و تنگستن شهر را روشن مي كند / از "لري" در "ون" / امين حضور بايد تهران را خراش ها بشويد. چهره شهر / تهران; روياي بي پاسخ 200 ساله / تهران; بهشت شگفتي و اميد / شهري زنده تر از هميشه / حيوان خفته زير البرز / درس و راهنماي تاريخ تهران / از جاده هاي خاكي تا بزرگراه / 70 سال شهرسازي تهران / تهران 1400 / داستان طلاي سياه و شهرداران تهران / قانون رانندگان و مراتع / منطقه يك تهران / قانون يكم شهرداري / تهران در تهران; دور از مقصد / تهران; شهري با تاريخ و فرهنگ
ده
دكتر. فريدون جنيدي كه از پژوهشگران نوين كشور به شمار مي رود، در كتاب «ارباب و هجرت آريايي» درباره وارنا (ورامين) بحث هاي فراواني دارد. وجود روستاهايي در حوالي ورامين با نام هايي چون دهوين ده ماشين و قلعه سين تاريخ بينش ورامين را پشت سر تاريخ كشورمان مي برد.
به گزارش ونديداد ورامين، نارين قلعه; به گزارش ونديداد ورامين، وجود قلعه هايي مانند ايرج قلعه و عمر قلعه گوياي تاريخ اين شهر است. چهارمين و دهمين پادشاهي از اهورامزدا است. قلعه ايرج اين ادعا را ثابت مي كند. راغه رگا و ورن در اوستا را بسياري از محققان همان ري و ورامين مي دانند.
جاذبه:
برج علا الدوله، آب انبار علي آباد، آب انبار حصارگلي، يخچال حصار كوچك، يخچال علي آباد، آب انبار دير گچين، تپه ايرج، تپه شگالي، پل باكرآباد، پل فلسطين، كاروانسراي ديرقچين، كشكولي يا زندان ارداق افغانستان.
سايت هاي مذهبي:
شاه حسين، امامزاده يحيي، كوكبودين، امامزاده جعفر، امامزاده زين العابدين، امامزاده عبدالله
دماوند
از ساتراپ دماوند در كتيبه شاپور و كتيبه پايكلي دوره نرسي (302-293 م) ياد شده است. چند دهه پيش در حوالي شهر دماوند به طور اتفاقي دو ظرف سفالي قرمز بي ته كشف شد كه بخشي از ظرف به شكل سر آهو بود و در همان محل دو سكه فرهاد دوم (138 ق.م.) و مهرداد دوم (88-123 ق.م) پاتينيسم كشف شد.
همچنين نام دماوند بر روي مهر ساساني كشف شده در دماوند حك شده است. اين مهر اكنون در موزه كلكته نگهداري مي شود. در متون اسلامي نيز نام اين مكان به صورت دنباوند آمده است. شاهنامه فردوسي را مي توان در زمره اسناد باستاني برشمرد كه از دماوند نام برده است.
فردوسي چندين بار در شاهنامه از اين شهر ياد كرده و تپه دماوند را منزلگاه پدر رستم، استاد سيمرغ مي داند. دماوند 30 ه.ش. در زمان خلافت عثمان به تصرف مسلمانان درآمد.
اين شهرستان داراي دو بخش مركزي و رودون و 5 دهستان و همچنين شهرهاي دماوند، روهن، كيلون و آب سرد است. شهرستان دماوند كوهستاني است و ناهمواري در قسمت جنوبي كمتر از شمال شهرستان است.
مراكز مذهبي و گردشگري:
امامزاده سلطان مطهر، امامزاده عبدالله، مكم سيد گتمير، مكم شيخ شبلي، مسجد جامع دماوند، مسجد جمعه سلجوقي، مناره شبلي، بنتنگ گل خندان، جمباتان جاجرود.
جاذبه هاي طبيعي:
چشمه تيزاب، چشمه قلعه دختر، چشمه آب علي هراز، چشمه البرز آب علي، آبشار لار، آبشار شكر آب، غار جاده افشان، غاز گل زرد، منطقه حفاظت شده لار، درياچه تارو ماماج، درياچه سد لتيان
رابطه، رشته
اين شهرستان داراي دو بخش مركزي و گلستان و پنج دهستان است و نواحي شهري آن رباط كريم، نسيم شهر و گلستان است. كاروانسراي فتحعلي شاهي رباط كريم واقع در جاده تهران - ساوه يكي از جاذبه هاي ديدني شهر به حساب مي آيد كه به سبك دو ورودي ساخته شده است. ورودي كاروانسرا از ايوان غربي. ايوان شرقي به عنوان شاه نشين مورد استفاده قرار مي گرفت.
اين كاروانسرا داراي يك حياط مركزي با اتاق هايي با بالكن هاي ساخته شده در اطراف اين حياط است. پشت اتاق ها تالارهاي بلندي ساخته شده است كه مانند بارانداز ساخته شده اند كه از ورودي هايي كه در چهار گوشه حياط قرار دارند وارد آن مي شوند. مصالح به كار رفته در اين بنا سنگ، آجر، ملات خشت و گچ بوده و تنها تزيينات كاروانسراي رباط كريم مربوط به سال ۱۲۴۰ هجري قمري است. روي كيو و بني بان نام آقاي كمال حك شده است.
شهرستان اسلامشهر با 195 كيلومتر وسعت يكي از شهرستان هاي استان تهران است. اين شهر در دشت جنوب غربي استان تهران واقع شده و مركز آن شهرستان اسلامشهر است. اين شهر در شرق و جنوب ري است. رباط كريم از غرب و شهريار از شمال غرب. اين شهر كه در جاده ساوه قرار دارد از طريق اتوبان تهران-ساوه قديم و جديد به جنوب كشور متصل مي شود. همچنين استان هاي همجوار را به راه آهن تهران متصل مي كند. فاصله آن تا مركز تهران حدود 15 كيلومتر است.
اسلامشهر بر اساس تقسيمات شهرستانها و آخرين سرشماري نفوس در سال 1394 از 3 بخش مركزي شهردنگ و احمدآباد مستوف تشكيل شده است. 3 شهر اسلامشهر، شهردانگه و احمدآباد مستوف هستند. 6 روستا و 27 آبادي وجود داشت. جمعيت اين شهرستان 548620 نفر شامل 279282 مرد و 269338 زن با 168288 خانوار و 417205 ساكن فعال است. اين شهر داراي يك شهر و يك منطقه صنعتي است.
فرصت ها
نزديك به فرودگاه بين المللي مهرآباد و امام خميني.
نزديكي به خطوط راه آهن كشور
راه هاي اصلي مواصلاتي منطقه از داخل شهر مي گذرد.
ساخت بزرگترين پايانه راه آهن كشور
هم مرز با تهران بزرگ
ظهور يك صنعت بزرگ در كشور
عبور از آبراه هاي كشاورزي ميدان محمديه و نواب صفوي
تاسيس ده ها شركت بزرگ حمل و نقل بين المللي
يك شهرك لبنيات
شهر ماشين هاي سنگين
بندر خشك پرين
مركز شيشه اي دست ساز
پايانه صادراتي گل و گياه احمدآباد مستوفي
استحكام - قدرت
مكان هاي تاريخي و باستاني
50 درصد از جوانان و جمعيت در سن كار
در دسترس بودن زمين كشاورزي
يك مركز بزرگ دامپروري جديد وجود دارد
تامين لبنيات و محصولات پروتئيني استان
محل استقرار بزرگترين مركز نمايشگاهي ماشين آلات سنگين و نيمه سنگين در استان و كشور

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۷:۲۹ ] [ amirhoj ]
{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب